Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, 23-6-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την οστεοπόρωση στον Πειραιά

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π.) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου, περισσότερα από 220 άτομα, συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πειραιά από εξειδικευμένους επιστήμονες, ενώ το πρωί της Τρίτης 22 και το πρωί της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 210 άτομα, δωρεάν εξετάσεις βιταμίνης D και ασβεστίου μέσω αιμοληψίας, καθώς και δωρεάν μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης σε παιδιά και ενήλικες.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κο Νικόλαο Καρβουνά, Πνευμονολόγο, Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., τον Δρ. Αλέξανδρο Δασούλα, Χειρουργό Ορθοπαιδικό, την κα Έφη Γρηγορίου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, την κα Έφη Ελισσαίου, μαία – αισθητικό και την κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο κος Καρβουνάς, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πειραιά κου Παναγιώτη Φασούλα, μίλησε για τη σημασία της πρόληψης. Το λόγο πήρε ο δρ. Δασούλας, ο οποίος εξήγησε στο κοινό τί είναι η οστεοπόρωση και ποιους αφορά αλλά και πως μπορεί κανείς να προλάβει και να αντιμετωπίσει τη νόσο αυτή αποτελεσματικά. Η κα Έφη Γρηγορίου στη συνέχεια αναφέρθηκε στη αξία της ισορροπημένης διατροφής αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ακόμη, έγινε εκτενής αναφορά για την σημασία της βιταμίνης D στον σκελετό μας και παρουσιάστηκε η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, ως πρότυπο μοντέλο για μια ισορροπημένη και με μέτρο διατροφή. Η κα Ελισσαίου απευθύνθηκε στις γυναίκες και αναφέρθηκε στην ομορφιά μετά την εμμηνόπαυση.

Τέλος, η κα Τσεκούρα παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από το Σύλλογό, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες, αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ



2010-06-22, FOTO, ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, Β΄ ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ.





Από 2010-06-22, VIDEO, ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, Β΄ ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: