Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

''ημερίδα με θέμα την ανεργία'', πολυχώρος ΄΄Απόλλων΄΄ 9-7-08



ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π.

ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ









Στις 09/07/2008 η Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., στα πλαίσια του έργου «Ολοκληρωμένες Δράσεις Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών» στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πραγματοποίησε στον πολυχώρο ¨ΑΠΟΛΛΩΝ¨ ημερίδα με θέμα την ανεργία. Ο πρόεδρος της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. κ. Νικόλαος Καρβουνάς χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην σοβαρότητα του προβλήματος και την αδήριτη ανάγκη των Συμβουλευτικών Προγραμμάτων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κ. Πέτρος Κυριακού, ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επηρεάζουν την ανεργία και αφού έδωσε στοιχεία των εργασιακών δεδομένων του Πειραιά τόνισε ότι η ανεύρεση εργοδοτών αποτελεί το μείζον ζήτημα.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν η κ. Κορίνα Καρατζά, Ψυχολόγος σύμβουλος απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στα προγράμματα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας και νέων ελευθέρων επαγγελματιών ΑμεΑ και άλλων ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Η κ. Ειρήνη Κριτσωτάκη Κοινωνική Λειτουργός, σύμβουλος απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. Αθηνών είχε σαν θέμα την ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου απέναντι στα προγράμματα που υλοποιεί ο Ο.Α.Ε.Δ..

Η κ. Ειρήνη Μαρή ψυχολόγος του Κ.Ε.Θ.Ι. υποστήριξε την ανάγκη της συμβουλευτικής παρέμβασης στις άνεργες γυναίκες.

Ο κ. Παναγιώτης Βουτυράκος Παιδοψυχίατρος και εκπρόσωπος της ΕΨΥΜΕ, κατέθεσε την εμπειρία του από την υλοποίηση του Προγράμματος Σ.Υ.Υ., την οποία έχουν ήδη μοιραστεί οι εταίροι της Συμμαχίας, στα πλαίσια των πολλών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών στο Πέραμα για τα Άτομα με Αναπηρίες.

Η κ. Παρασκευή Φαρούπου, Ψυχολόγος της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., αναφέρθηκε στην έννοια και στη διαδικασία άσκησης Συμβουλευτικής, στα πλαίσια του Προγράμματος Σ.Υ.Υ., ενώ στη συνέχεια παρουσίασε πραγματικό περιστατικό ωφελούμενης του Προγράμματος.

Η κ. Ελένη Μπόφου, Κοινωνική Λειτουργός της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., παρουσίασε τις συντονισμένες ενέργειες προώθησης και υλοποίησης του Προγράμματος μέσα από τη συνολική εμπειρία που αποκόμισε η Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., προτείνοντας παράλληλα τρόπους για επιτυχείς μελλοντικές παρεμβάσεις.

Την Ημερίδα συντόνισε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Σύμβουλος Επικοινωνίας, ενώ η Νομαρχία Πειραιά παραχώρησε δωρεάν την αίθουσα.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: