Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Χ.Α.Π., 18/11/2008 Δ1 ΚΑΠΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π.


ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ




Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Χ.Α.Π., η Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στις 18/11/2008, στο Δ1 ΚΑΠΗ. Ο κ. Ιωάννης Κασβίκης, Οδοντίατρος, Διαμερισματικός Σύμβουλος του Δ΄ Δημ. Διαμερίσματος, παρουσίασε τον Πρόεδρο της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. κ. Νικόλαο Καρβουνά ο οποίος αναφέρθηκε εν ολίγοις στην Χ.Α.Π., λέγοντας ότι προσβάλει σχεδόν αποκλειστικά καπνιστές μέσης ηλικίας, αλλά και άτομα τα οποία εκτίθενται στο κάπνισμα των άλλων.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο κ. Νικόλαος Κουλούρης, Πνευμονολόγος, Αν. Καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος παρουσίασε πολύ παραστατικά την επιδημιολογική πορεία της νόσου, την κλινική εικόνα και τον τρόπο διάγνωσής της. Αναφέρθηκε διεξοδικά στη σπιρομέτρηση και τόνισε την μεγάλη διαγνωστική της αξία.

Τέλος ο κ. Δημήτριος Μπόφος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Διευθυντής Νοσοκομείου «Σωτηρία», αναφέρθηκε στην πρόληψη, η οποία ουσιαστικά σχετίζεται με την διακοπή του καπνίσματος και την θεραπεία της Χ.Α.Π., που αντιμετωπίζεται με εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά φάρμακα, οξυγονοθεραπεία κ.λ.π..

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος που έμεινε ικανοποιημένος από την απλή παρουσίαση του θέματος, οι δε ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν.

Κατά την διάρκεια της ημέρας στην Πλατεία Κοραή στο Δημαρχείο, κλιμάκιο Πνευμονολόγων έκανε σπιρομετρήσεις σε Δημότες του Πειραιά.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: