Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με κοινωνικούς φορείς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας Πειραιά, με την ευκαιρία της συγκρότησης και λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης Πειραιά (ΚΕ.Κ.Υ.Π.), διοργάνωσε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας την Πέμπτη 26/02/2009, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων των Κοινωνικών Υπηρεσιών της πόλης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. κ. Νικόλαος Καρβουνάς, ο οποίος τόνισε την από καιρού διαπιστωμένη ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας υπηρεσίας στα πλαίσια παροχής κοινωνικής μέριμνας προς του Δημότες.

Στην συνέχεια ακολούθησαν εισηγήσεις των στελεχών της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π..

Η κ. Ελένη Μπόφου, Κοινωνική Λειτουργός, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα που ακολουθήθηκε μέχρι να συσταθεί το ΚΕ.Κ.Υ.Π..

Η κ. Ελένη Βύσια, Ψυχολόγος, περιέγραψε την οργάνωση της υπηρεσίας, τις αρμοδιότητες των στελεχών και τον τρόπο λειτουργίας της.

Η κ. Παρασκευή Φαρούπου, Ψυχολόγος, παρουσίασε την πορεία του ΚΕ.Κ.Υ.Π. μέσα από την στατιστική επεξεργασία των δεδομένων, όπου αποτυπώνονται ανάγλυφα οι ανάγκες των δημοτών ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και την επαγγελματική τους κατάσταση.

Τέλος η κ. Αλεξάνδρα Ζαρακοβίτου, Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος, αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από το ξεκίνημα του ΚΕ.Κ.Υ.Π., στις δυσκολίες αλλά και στην δυνατότητα βελτίωσης μέσα από προτάσεις.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ



















Δεν υπάρχουν σχόλια: