Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’’



ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ''


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στις 24/02/09 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ενημερωτική σύσκεψη με θέμα το Πρόγραμμα ″Βοήθεια στο Σπίτι″.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο Γ.Γ. του Δήμου Πειραιά κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, σύμβουλοι του Δημάρχου και το προσωπικό που εργάζεται στη ''Βοήθεια στο Σπίτι''.

Την ενημέρωση έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. κος Νικόλαος Καρβουνάς, ο οποίος ανέφερε ότι το Πρόγραμμα απευθύνεται στα ανήμπορα, στα μοναχικά και στα μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, στα οποία παρέχεται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και παροχή βοήθειας εντός και εκτός σπιτιού.

Παρά το γεγονός ότι είναι αναγνωρισμένη η σπουδαιότητα του Προγράμματος και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., πλήρης ανάπτυξη του δικτύου υπάρχει μόνο στο Δ΄ και στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα. Το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα καλύπτεται μερικώς, ενώ το Β΄ και το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα δεν είναι καν ενταγμένα.

Στον Πειραιά σήμερα εξυπηρετούνται γύρω στις 200 οικογένειες, τα δε στατιστικά την όλης δραστηριότητας διατηρούνται στην έδρα του Προγράμματος στην διεύθυνση Ραιδεστού 198 και Δογάνης 121.

Ο Γ.Γ. κος Γιώργος Οικονομόπουλος στην παρέμβαση του, αναφέρθηκε στη σημαντική κοινωνική προσφορά που παρέχει το Πρόγραμμα, στην αμέριστη στήριξη του Δημάρχου κου Παναγιώτη Φασούλα και στην άμεση αναζήτηση συμπλήρωσης και ολοκλήρωσης αυτού του Προγράμματος από κονδύλια μέσω του Δ΄ Κ.Π.Σ. ή του Δήμου.

Μίλησαν όλοι οι εργαζόμενοι του Προγράμματος και περιέγραψε ο καθένας τις εμπειρίες και παρατηρήσεις του.

Η συζήτηση έκλεισε με την αναγνώριση από όλους ότι η δραστηριότητα αυτή στηρίζει την επιτυχία της κυρίως στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι εκτός από τον χρόνο τους καταθέτουν μεγάλο μέρος των συναισθημάτων τους στις οικογένειες που επισκέπτονται.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: