Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, 22/10/08 Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π.


ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ




Εκδήλωση με θέμα τη «Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» πραγματοποίησε η Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην αίθουσα του Β’ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., κ. Νίκος Καρβουνάς, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πειραιά, κ. Παναγιώτη Φασούλα και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας στον Πειραιά. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Παντελής Σκλιάς ο οποίος αναφέρθηκε στη δυνατότητα παροχής πληροφόρησης και στην προσφορά ευκαιριών μέσω των προγραμμάτων και των δράσεων της Νέας Γενιάς σε όλα τα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων των νέων, όπως η απασχόληση, η επιχειρηματικότητα, ο εθελοντισμός, η διαπολιτισμικότητα, η παιδεία, ο πολιτισμός, τα δικαιώματα του παιδιού, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η συμμετοχή στα κοινά.

Στη συνέχεια ακολούθησε εισήγηση του κ. Γιώργου Κουκουδάκη, Συντονιστή και Επιστημονικό υπεύθυνο της Θυρίδας Πειραιά, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση της θυρίδας.

Η κα Παρασκευή Φαρούπου, Ψυχολόγος της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. ανέπτυξε το θέμα «Πώς η προσωπικότητα και οι ψυχολογικοί παράγοντες επιδρούν στην ανάπτυξη νεανικής επιχειρηματικότας» τονίζοντας τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ ενός νέου επιχειρηματία καθώς και την ανάγκη Συμβουλευτικής ως βασικής προϋπόθεσης μιας επιτυχούς επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.

Τέλος, η κα Δέσποινα Βάλβη, Κοινωνιολόγος και Εργασιακός Σύμβουλος του Ο.Α.Ε.Δ. παρουσίασε το Πρόγραμμα 3000 νέων ελευθέρων επαγγελματιών ηλικίας 22-32 ετών με γενικό τίτλο «Νέοι και Επιχειρηματικότητα».

Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των νέων Πειραιωτών, οι οποίοι με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους απέδειξαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης τη Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας στον Πειραιά.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: