Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, Β΄ ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των «Βοηθών Εθελοντών Υγείας», η ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., στις 20/10/2009, πραγματοποίησε στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Πειραιά ενημερωτική εκδήλωση με θέματα που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το ευρύ κοινό.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. κ. Νικόλαος Καρβουνάς, καλωσόρισε το ακροατήριο και αμέσως έδωσε τον λόγο στις εισηγήτριες.

Η κυρία Μαρία Πενέση, ψυχολόγος της ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., ανέπτυξε το θέμα «Πως θα αντιμετωπίσουμε το άγχος και την κρίση πανικού στην καθημερινότητα». Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην επίδραση του άγχους σε βιολογικό και ψυχολογικό επίπεδο με κορύφωση στην κρίση πανικού. Στην συνέχεια προτάθηκαν τρόποι διαχείρισης του άγχους μέσω θεραπευτικών τεχνικών.

Η κυρία Παρασκευή Φαρούπου, ψυχολόγος της ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., ανέπτυξε το θέμα «Πως θα υποστηρίξουμε κάποιον που κάνει σκέψεις για αυτοκτονία». Αναφέρθηκαν τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ ενός αυτοκαταστροφικού ατόμου και επισημάνθηκαν τα συμπτώματα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με στόχο την έγκυρη παρέμβαση από το οικείο περιβάλλον, αλλά και από ειδικούς ψυχικής υγείας.

Οι εισηγήτριες απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις του κοινού που είχε κατακλύσει την αίθουσα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια: