Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Εκδήλωση με θέμα : «Κατάθλιψη - Διπολική διαταραχή – Νόσος Alzheimer», Γ1 ΚΑΠΗ, 27-11-08



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π.
ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Εκδήλωση με θέμα : «Κατάθλιψη - Διπολική διαταραχή – Νόσος Alzheimer» πραγματοποίησε η Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. στο Γ1 Κ.Α.Π.Η., στις 27 Νοεμβρίου 2008, στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού για θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ο Πρόεδρος του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Μιχ. Κορρές ευχαρίστησε την Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. για την πρωτοβουλία της να ευαισθητοποιήσει το κοινό με ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. κ. Νικόλαο Καρβουνά, ο οποίος παρουσίασε τους εισηγητές, αφού προηγουμένως μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Φασούλα και αφού ενημέρωσε τον κόσμο για τις δραστηριότητες της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π..

Έπειτα πήρε το λόγο η κ. Σάσα Διαμαντοπούλου, Ψυχίατρος Διευθύντρια Παραρτήματος Πειραιά του Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε. η οποία μίλησε για την υπαρξιακή κατάθλιψη. Τόνισε ότι δεν αποτελεί υποχρεωτικά μια τραγωδία, αλλά ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και μάλιστα να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Αμέσως μετά η κ. Παρασκευή Φαρούπου, Ψυχολόγος της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., παρουσίασε τη διαταραχή της Μανιοκατάθλιψης (Διπολική διαταραχή). Συγκεκριμένα, ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά των επεισοδίων μανίας και κατάθλιψης και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής. Παράλληλα, επισήμανε το ρόλο και τη στάση της οικογένειας απέναντι στους πάσχοντες από μανιοκατάθλιψη.

Τέλος, η κ. Ελένη Μπόφου, Κοινωνική Λειτουργός της Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π., αναφέρθηκε στις κοινωνικές προεκτάσεις της Νόσου Αλτσχάιμερ. Παρουσίασε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανοϊκοί ασθενείς και πρότεινε αποτελεσματικούς τρόπους προσέγγισής τους. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην επιβάρυνση των συγγενών που φροντίζουν άτομα που πάσχουν από τη Νόσο, αλλά και στις διαδικασίες που απαιτούνται για την εισαγωγή των πασχόντων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ακολούθησαν στοχευμένες ερωτήσεις από το κοινό, που παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον την όλη εκδήλωση.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: